מזונות עשירים בסידן - תכולת סידן ל-100 גר' מזון
פרג | 1500 |
אצות ים | 1100-1400 |
תה שחור (יבש) | 495 |
שומשום | 1000 |
מולסה | 684 |
עשב חיטה | 514 |
סרדינים משומרים עם עצמות | 443 |
בזיליקום (ריחן) | 370 |
שקדים | 368 |
חרובים | 352 |
כוסמת | 288 |
פולי סויה | 277 |
ורד בר | 257 |
סלומון משומר (עם עצמות) | 250 |
שוקולד | 250 |
עלי פטרוזיליה | 248 |
כרוב עלים | 225 |
תאנים יבשות | 220 |
פטרוזיליה | 205 |
עוגות בצק | 200 |
משמש מיובש | 150 |
טופו מעובד | 150-300 |
משקה סויה | 150 |
שעועית אדומה | 150 |
תרד מבושל | 130 |
ביסקויט | 140 |
אגוזי ברזיל | 130 |
עלי שמיר | 126 |
– סלט מוכן טחינה | 100-120 |
טחינה מלאה (משומשום מלא) | 1160 |
ברוקולי | 120 |
איטריות | 120 |
חומוס | 120 |
לחם | 110 |
פלאפל | 100 |
חלבה | 100 |
חמניות | 100 |
דגים (ממוצע) | 90-100 |
זיתים (שימורים) | 96 |
פיסטוק | 105 |
בצל ירוק | 90 |
אגוזי מלך | 95 |
חסה | 80 |
אגוזים (ממוצע) | 80 |
שעועית חומה מבושלת | 80 |
כרוב סיני, מבושל | 80 |
בטנים | 80 |
במיה מבושלת | 77 |
שעועית לבנה(מבושלת/אפויה) | 75 |
עדשים/אפונה | 60 |
תפוז | 52 |
שומר | 50 |
כרוב סגול | 50 |
לימון | 50 |
צימוקים | 80-50 |
סלק | 48 |
בטטה | 44 |
פטל | 40 |
חומוס מבושל | 40 |
קיוי | 40 |
סלרי | 40 |
כרוב ניצנים מבושל | 40 |
גזר | 35 |
צנונית | 35 |
אורז | 33 |
עוף | 28 |
עגל | 26 |
תות | 26 |
תמרים | 25 |
גריסים | 15 |
מלפפון | 15 |
עגבניה | 14 |
אבטיח | 14 |
אגס | 10 |
בננה | 10 |
אפרסק | 10 |
מלון | 10 |
תפוח | 8 |
חלב שקדים | 370 |
מלח שולחן | 368 |
גרעיני חמניות | 367 |
אורז מבושל | 230 |
אפרסמון | 127 מ"ג |
שורש חזרת | 119 |
שימורי סלומון (עם עצמות) | 86 |
מיונז | 57 |
צנון | 49 |
דלעת | 25 |
מיץ ענבים | 20 |
מיץ תפוחים | 7 |
4 תאנים מיובשות – 61
ביצה 1 – 55-60
1פרוסת לחם (לבן/חיטה מלאה) – 25
מנת דיסת שבולת שועל (קווקר), 200 גר' – 65
2 כפות שמן שומשום מכילים 128
בשנת 2013 חוקרים בשווייץ מצאו, כי אין סיכון בצריכה עד 1300 מ"ג סידן ביום, אך יש בצריה מעל 1400 מ"ג ביום.
על כן מומלץ לא לעבור על 1400 מ"ג סידן ביום. ( Michaelsson K, Melhus H, Warensjo Lemming E, Wolk A, Byberg L. Long term calcium intake and rates of all cause and cardiovascular mortality: community based prospective longitudinal cohort study. BMJ. 2013 Feb 12;346:f228. )
עוד דבר: הגוף שלנו יודע לספוג כ-30% סידן ממוצרי חלב וכ-50% סידן ממקור צמחי.