מזונות עשירים באשלגן
מזון | אשלגן (מג' ב-100 גר' מזון) |
תירס | 213 |
חיטה | 239 |
שיבולת שועל | 355 |
גריסים | 118 |
אורז | 70 |
מקרונים, ספגטי וכד' | 138 |
אבטיח | 64 |
שיפון | 402 |
אפונה ירוקה | 925 |
שעועית לבנה | 1083 |
עדשים | 619 |
סולת | 166 |
חציל | 238 |
מלון | 1180 |
קישואי | 238 |
כרוב לבן | 185 |
כרובית | 210 |
קולרבי | 370 |
תפוח אדמה | 568 |
בצל | 182 |
גזר | 161 |
מלפפון | 148 |
פטרוזליה | 1080 |
צנונית | 240 |
צנון | 338 |
חסה | 220 |
סלק | 194 |
עגבניה | 178 |
דלעת | 222 |
חזרת | 597 |
משמש | 305 |
תפוז | 1970 |
ענבים | 250 |
אגס | 155 |
תות | 161 |
לימון | 163 |
פטל | 224 |
מנדרינה | 155 |
זית | 1526 |
אפרסק | 363 |
שזיף | 214 |
דובדבן | 233 |
תפוח | 98 |
אגוזים | 687 |
שקדים | 856 |
דבש | 35 |
קקאו | 1111 |
ביצה | 135 |
דג | 250-350 (בהתאם לסוג הדג) |