מתכונים לעונות השנה

מתכונים לעונות השנה

מתכון לקיץ

סלט קייצי

רכיבים:
300 ג' מלון
300 ג' אבטיח
גפן ענבים לפי הטעם
100 ג' אגוזים
מיץ 1 לימון
100 ג' אבקת סוכר
100 ג' ברנדי
1 כוס חבוש, אפרסק או פירות חתוכים אחרים - לפי הטעם
אופן ההכנה: לחתוך את כל המרכיבים לחתיכות קטנות, לערבב ולשים במקרר לפחות לשעה לפני ההגשה
ריבת אבטיח
רכיבים:
500 ג' קליפות אבטיח
400 ג' ג'ינג'ר
500 ג' דבש
אופן ההכנה:
להפריד את הקליפה הירוקה מהאבטיח ואת שאר הקליפה לחתוך לקוביות קטנות ולבשל.
לסנן, להוסיף ג'נג'ר חתןך דק ולשים במקרר ליממה.
להכין סירופ מדבש ו200 ג' מים. להוסיף בו קליפות אבטיח מבושלות ולבשל 20 דקות נוספות, תוך כדי הוצאת הקצב.


מתכון לסתיו
סלט לסתיו
רכיבים:
1 ק"ג דלעת
1 בצל לבן קצוץ
300 ג' קינואה גולמית
שמן זית
רוזמרין
כוס טחינה גולמית
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום
פלפל
מיץ לימון - לפי הטעם
כפית כמון
כפית מלח
בזיליקום וכוסברה - לפי הטעם
אופן ההכנה:
לחתוך את הדלעת לקוביות ולמלוח. להוסיף שמן זית ורוזמרין, להכניסלתנור למשך כ-20 דק' בחום בינונ י.
להוסיף כפית מלח לתוך ליטר מים ולהביא לרתיחה. להוסיף קינואה ובצל, ולבשל 10 דקות נוספות.
בינתיים,חותכים דק את השום ואת העלים ומערבבים עם מים ועם הטחינה.
מקררים את הקינואה ומערבבים עם הטחינה. מוסיפים פילפל, שמן זית ומיץ לימון.
מערבבים את הקינואה הקרה עם הדלעת בקערה.



מתכון לחורף
מרק עדשים חורפי עשיר בחלבונים
רכיבים:
250 גר' עדשים אדומות או חומות (האדומות מתרככות מהר יותר ויוצרות מרקם דייסתי יותר). ניתן לערבב יותר מסוג אחד של עדשים.
5 כוסות מרק עוף או ציר ירקות (ניתן להחליף במים חמים עם שתי כפות אבקת מרק עוף, אבל ברור שמרק הרבה יותר בריא!).
1 כף שמן.
1 בצל בינוני קצוץ.
2 שיני שום קצוצות.
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות.
3 עגבניות קצוצות דק.
2 כפות רסק עגבניות.
כורכום - לפי הטעם.
תבלינים: בזיליקום, אורגנו, טימין, פטרוזיליה, פלפל שחור, כמון, עלה דפנה
למרק סמיך יותר - ניתן להוסיף אורז חום חצי מבושל.

אופן הכנה:
  1. בסיר עמוק מטגנים את הבצל, מוסיפים את יתר הירקות והשום, כעבור כמה דקות מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב ומאדים חמש דקות.
  2. מוסיפים את הנוזלים (מרק, ציר או מים), רסק העגבניות והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה או עד שהעדשים רכות.



מתכון לאביב

מרק ירקות
רכיבים:
2 גזרים
1 לפת
1 בצל
2 מלפפונים חיים
4 תפוחי אדמה
1 כף שמן
100 ג' תרד
שמיר, פילפל, מלח, כרכום, עלי דפנה - לפי הטעם
אופן הכנה:
לחתוך את הגזר, הלפת והבצל ולטגנם.
לחתוך מלפפונים לחתיכות קטנות.
לחתוך את תפוחי האדמה
להרתיח 1.5 ל' מים.להוסיף את כל הרכיבים, חוץ מהמלפפונים, השמיר והתרד ולבשל.
5 דקות לפני תום הבישול להוסיף את התרד, השמיר ואת המלפפון.