מזונות עשירים באבץ

תכולת אבץ במ"ג ל-100 גר' מזון
אבץ

מזוןכמות אבץ במ"ג
שמרים9.97
גרעיני דלעת7.44
סובין חיטה7.30
בוטנים6.68
קקאו6.37
גרעיני חמניות5.29
טחינה4.62
פיסטוק4.28
תה (רגיל, עלים) 3.69*
פופקורן3.44
עדשים3.44
חלמון ביצה3.11
פולי סויה3.10
אפונה3.00
קמח מלא2.95
אגוזים2.73
ממרח בוטנים2.51
חומוס מבושל2.01
אגוז קוקוס2.01
פלפל1.53
סרדינים (שימורים)1.40
שעועית1.38
שעועית ירוקה (רוביה)1.19
סלט חומוס1.00
ביצה (שלמה)1.00
תה ירוק (עלים) 1.00*
סלמון0.92
טונה0.92
פטריות087
טופו0.80
תרד0.76
משמש מיובש0.74
שיבולת שועל0.68
אורז מלא0.53
תירס0.48
אורז לבן0.45
בצל ירוק0.39
ברוקולי0.38
אבוקדו0.31
כרובית0.31
אבוקדו0.31
צנונית0.31
גזר מבושל0.31
דבש0.31
תפוח עץ0.25
תפוז0.25
אשכולית0.25
לימון0.25
תאנה0.25
בצל0.20
שום0.20
סובין0.16
נבט חיטה0.12
בשר0.08
דגים0.08
לחם0.08


* כמות אבץ שיוצא אל תוך משקה תה - 35-50% בהתאם לסוג התה. למעשה, כל אבץ שיוצא אל תוךהמשקה נספג בקלות.